»
Noutati » Zece lucruri pe care nu le stii despre cafea

Zece lucruri pe care nu le stii despre cafea


Ne face placere sa cercetam si sa aruncam cate-o privire in spatele cortinei, motiv pentru care ne-am gandit ca ar fi interesant un astfel de articol, in care sa prezentam zece lucruri pe care nu le stii despre cafea.
  1. Descoperirea cafelei

Conform legendei, ciobanii etiopieni au fost primii care au constatat efectele cafeinei. Acestia au observat energia pe care caprele le aveau dupa ce mancau boabe de cafea. Pe de alta parte, se pare ca printre primii oameni despre care se stie ca ar fi consumat boabe de cafea se numara cei din triburile africane. Acestia amestecau boabele cu grasime animala sau vegetala pentru a obtine bombe pure de energie.
 
  1. In intreaga lume, arborele de cafea creste doar in zona Curelei de Cafea. Cureaua de Cafea cuprinde zonele dintre Tropicul Racului si cel al Capricornului.
        3. In 1675, Regele Angliei a interzis existenta cafenelelor pe motiv ca acestea ar fi fost un loc in care oamenii se intalneau ca sa conspire impotriva lui.
      
      
4. Boabele de cafea se dezvolta intr-un invelis rosu, deci fructul arborilor de cafea este in faza initiala rosu.

       5. George Washington a inventat  cafeaua instant in 1906! Nu, nu acel George Washington, ci un inventator belgian care locuia in Guatemala.
 
       6. De altfel …
Despre cafea

7. Coca-Cola este considerat cel mai bine vandut produs din lume. Chiar si asa, in timp ce 1,6 miliarde de sticle sunt consumate in fiecare zi, cafeaua este consumata de 1,7 miliarde de ori/zi.

8. In secolul  18, consumul de cafea era considerat drept o uriasa problema sociala.

9. Dintre cele peste 50 de specii de cafea din intreaga lume, doar doua tipuri sunt folosite pentru prepararea cafelei comerciale: robusta si arabic.

10. Cafeaua neagra simpla, fara zahar, frisca sau alte ingrediente contine zero calorii.

Grija pentru detalii se reflecta in munca noastra, iar evenimentele corporate la care participam atat in Cluj cat si in toata tara, sunt un prilej de mandrie. Serviciile noastre de catering Cluj cuprind si aria aromata a cafelei, iar organizarea unui coffee break sau wellcome coffee din cadrul unui eveniment este o placere.


« inapoi

Copyright ©  
Zece Lucruri pe care nu le stii Despre Cafea - Evenimente Coffee Break Cluj