»
Noutati » Beneficiile cafelei

Beneficiile cafelei


Cafeaua este bautura obtinuta din boabele de cafea prajite si macinate. Are o importanta economica extrem de mare, ocupand locul doi pe piata mondiala, dupa petrol. Este un produs iubit si apreciat de toate nationalitatile. In decursul anilor, a devenit subiectul de studiu al multor oameni de stiinta, obtinandu-se rezultate uimitoare despre efectele cafelei asupra sanatatii.
Ti-am pregatit o lista cu cateva dintre aceste beneficii:
  1. Elimina oboseala si creste concentrarea
Datorita cafeinei din compozitia cafelei, care este absorbita de fluxul sangvin, creste activitatea neuronilor. Acest lucru se intampla deoarece ajunsa in creier, cofeina blocheaza adenozina si creste nivelul dopaminei si norepinefrinei. Asadar, functiile creierului precum memoria, starea psihica, nivelul energiei, functiile cognitive si timpul de reactie sunt imbunatatite   
  1. Arde grasimile
Suplimentele alimentare concepute pentru arderea grasimilor contin cafeina. Cafeina creste rata metabolica si rata de ardere a grasimilor in cazul persoanelor obeze si normoponderale. De asemenea, cafeina stimuleaza celulele grase sa arda grasimea corporala si sa se elimine in sange sub forma de acizi grasi.
  1. Scade riscul aparitiei diabetului de tip II
Diabetul de tip II este o boala extrem de extinsa in zilele noastre si este caracterizat de nivelul mare de zahar in sange. Studiile au aratat ca persoanele care beau cafea au un risc scazut de aparitie a diabetului de tip II.
  1. Scade riscul aparitiei Alzheimerului si a dementei
Alzaheimerul este ce mai raspandita boala neurodegenerativa si principala cauza a dementei. Intalnita des in randul batranilor, nu exista un tratament specific pentru aceasta boala, insa mancatul sanatos, sportul si consumul de cafea sunt considerate masuri de prevenire. Studiile au demonstrat ca aceasta bautura miraculoasa reduce riscul de aparitie a Alzheimerului cu 65%.
  1. Scade riscul aparitiei Parkinsonului
A doua boala neurodegenerativa din lume, dupa Alzheimer este Parkinsonul. Ea este provocata de disparitia neuronilor generatori de dopamina pentru care nu exista remediu. Studiile realizate arata ca cei care consuma cafea au un risc mai mic de aparitie a Parkinsonului, in functie de cantitatea de cafea pe care o beau zilnic.
  1. Protejeaza ficatul
Cea mai frecventa afectiune a ficatului este ciroza din cauza careia celulele ficatului sunt distruse. Studiile efectuate arata  ca acei consumatori de cafea care beau 4 sau mai multe cesti de cafea pe zi, au un risc cu 80% mai mic de aparitie a cirozei.
  1. Scade riscul aparitiei unor anumite tipuri de cancer.
Cancerul reprezinta cresterea necontrolata a unor cellule in organism. Exista doua tipuri de cancer, hepatic si colorectal, pentru care cafeaua constituie un factor de protectie. Studiile arata ca in cazul aparitiei cancerului hepatic, cafeaua reduce riscul cu 40%, iar in cazul celui colorectal cu aproximativ 15%.
  1. Scade riscul de infarct
Este adevarat ca cafeina poate creste tensiune arteriala, insa efectul hipertensor este destul de mic. Este recomandat sa se tina cont de acest aspect daca exista probleme de hipertensiune, altfel efectul cafeinei in cantitati normale este aproape nesemnificativ. Consumul de cafea in mod regulat reduce riscul de a face infarct miocardic cu 20%.

Oamenii prefera cafeaua in fiecare moment al zilei si cu prilejul oricarei ocazii. Coffee break-urile si welcome coffee-urile au devenit populare datorita atmosferei de relaxare si timpului alocat savurarii unei cafele aromate. Noi oferim servicii de catering coffee break cu o atentie deosebita pentru detalii.



« inapoi

Copyright ©  
Beneficiile cafelei - New Mar